05 februari 2007

Echoputten, munitie en heidegebieden.

De dag begon goed met een erg optimistisch bericht van de KNMI op Teletekst: “Echt een dag om erop uit te gaan!”. Oké dan!De 6 man/vrouw hadden elkaar snel gevonden bij bushalte Echoput.
De Echoput zelf bleek helaas geen mooie put vol met echo’s maar een doodgewoon conferentiecentrum/restaurant. Toch weer jammer van zo’n mooie naam. Maar het weer was goed en de omgeving nog veelbelovender dus al snel werd de pas erin gezet richting Garderen.
Al na 100m. stuitte wij op een bord met een flinke waarschuwing: er lag munitie in de omgeving, die onklaar werd gemaakt. We mochten wel verder, maar moesten goed op het pad blijven. Nu was dat gelukkig niet zo moeilijk met een pad van 3 meter breedte.

Al snel kwamen we in de Kroondomeinen en werden we verrast door een schitterend mooi en uitgestrekt heideveld van Koninklijke Allure. Er werd hevig gespeurd naar groot wild, maar helaas lieten die zich vandaag niet zien. Wel waren er paddestoelen te zien (o.a. gewoon elfenbankje, vele gewone tonderzwammen, witte bultzwam en oorzwammetjes).Het eerste koffiekopje bleek helaas gesloten te zijn. Wachten tot het even later open zou gaan zat er niet in: dat zou 31 maart worden. Dus even een boterham op de hand en op naar het volgende koffiekopje, 6 km. verderop.

Na een mooie bosetappe en wederom een weids heideveld zaten wij al snel in een groot koffiekopje. Hier lag met flink wat literatuur op de tafel, uiteenlopend van Ariadne, 101 Woonideeën tot Bruiloften in Gelderland. Er werd gesmuld van de erwtensoepen, mosterdsoep en appeltaart. Het laatste stuk van de route was wederom erg mooi evenals het weer. Echt een perfecte dag om lekker een frisse neus te halen. Al snel kwam het kleine Garderen in zicht. Of Garderen... eigenlijk kwam de beeldbepalende molen al snel in zicht. Om het dorp heen werd er een EK “Biljartlaken-graslanden” gehouden, nog nooit zulk strak aangelegde graslanden gezien op akkerformaat. In Garderen hebben we nog genoten van de warme chocomelk met appeltaartjes (mét geklopte slagroom).

4 opmerkingen:

Ron zei

Jeuj, Godelieves eerste echte blogje!

René zei

Hoera, weer een blogger erbij, welkom bij het bloggende gezelschap ;-)

Godelieve zei

En mijn eerste commentaren! Jullie hebben mij snel gevonden :-)

Anoniem zei

Hallo gode odelijfje!!

haha leuk zo een weblog, enne die foto van die schapen vind ik geweldig!

succes ermee

Liefs je kleine zusje Liedje