10 april 2007

Het Verloren Hunebed

Met Pasen een weekendje naar Drenthe, lekker uitwaaien en wandelen. Met het jubileumboekje van het Wandelplatform in de hand ("25 jaar verder, 12 Weekendtochten") beginnen we bij de bushalte in Uffelte. Eerst langs het truckerscafé en dan de kleine 5 kilometer naar de eerste overnachtingsplaats: het NIVON-huis Hunehuis. Een mooie en bijzondere plek, middenop de hei, kilometers overal van verwijderd. Een mooie zonsondergang maakt het plaatje compleet.

De volgende dag via het Holtingerveld en de Oosterzand op weg naar Dwingeloo. Een mooi en rustig dorpje met ouderwetse drukte rond de Brink. De overnachting, geregeld via Vrienden op de Fiets, brengt ons naar een oud schoolgebouwtje aan de rand van Dwingeloo. Het blijkt een woongroep/spiritueel centrum te zijn. Goed geslapen en een heerlijk ontbijt gehad, de paasdagen waardig.

De laatste wandeldag brengt ons naar de grootse Dwingeloosche Heide, met zijn vennetjes en kilometers uitzicht. Ook de Planetron en de Radio-telescoop worden bekeken, evenals het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten. Eindelijk een goed boek over Diersporen gevonden. Het leuke Theehuis Anserdennen zit bomvol en al spoedig bevinden wij ons weer in Uffelte, bij de bushalte.

En de Hunebedden? Niet gevonden...
Thuis blijkt dat het Hunehuis nog geen halve kilometer van 2 hunebedden verwijderd was, wij komen nog eens terug!

Holtingerveld bij avondlicht

Zonsondergang bij het Hunehuis

Ochtend op het Holtingerzand

Pauze bij het Brandeveen

De Brink in Dwingeloo

De Rhododendron is populair bij de hommels

De Dwingeloosche Heide met zijn weidse uitzicht

Een rups van de Hageheld, kruipend over de Dwingeloosche Heide

Een Bont Zandoogje bij de Anserdennen.

Contact met de koeien

Een nieuwsgierige groene kikker

1 opmerking:

Ron zei

Oooh, daar wil ik ook wel eens heen! ;-)