27 januari 2009

Koekje(s) van eigen deeg





Chocoladekoekjes

* 275 gram bloem
* 175 gram boter
* 125 gram poedersuiker
* 35 gram cacoa
* 1/2 theelepel kaneel
* Mespuntje zout
* 1 ei
* 1 eetlepel melk

Voeg de bloem, poedersuiker, cacoa en kaneel bijelkaar en meng er het zout en de boter door. Klop het ei los met de melk en giet dit bij de massa. Kneed een soepel deeg. Laat het deeg 1 uur in een afgedekte kom opstijven in de koelkast.
Bestuif het werkblad en een deegrol met bloem en rol het deeg uit tot een lap van 1/2 cm dikte. Steek er figuurtjes uit met vormpjes of glaasjes en leg ze op een ingevet bakblik. Bak de koekjes in 12 minuten gaar op 180 graden (elektrische oven).

Goed voor twee bakblikken vol met koekjes.

1 opmerking:

Unknown - dr. M zei

Ziet er lekker uit. Zag je niet meer op het forum van waarneming.nl maar je bent nog wel actiev..