01 maart 2007

Iemand pompoensoep?

Pompoensoep voor 2 personen

Ingrediënten: 500 g pompoen
½ liter bouillon
1 prei of 2 uien
1 wortel, in stukjes
klontje boter
1 tot 2 eetl. zure room
evt. geraspte (Parmezaanse) kaas
tijm
peterselie

Bereidingswijze: Verwijder pitten en harde stukken schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stuk-jes. De pompoen hoeft niet helemaal geschild te worden. Kook de pompoen met de wortel gaar in de bouillon, haal de pan van het for-nuis en pureer de pompoenmassa. Maak prei of ui schoon en snijd deze in dunne ringen. Smelt de boter in een pan en fruit de prei of ui heel even. Voeg het daarna aan de pom-poenmassa toe. Breng de soep weer aan de kook, voeg tijm toe en laat ze 5 minuten op een laag vuur doorwarmen. Voeg voor het opdienen een halve eetlepel zure room toe aan iedere kom soep. Bestrooi de soep met fijngeknipte peterselie en eventueel met een weinig (Parmezaanse) kaas. Lekker met ge-roosterd brood of vers stokbrood uit de oven met echte boter.

Recept: www.odin.nl

Geen opmerkingen: