26 juni 2007

Bootwateren met Blauwbaard

Heerlijk weekendje uitwaaien op Ameland met Weekendhike. Met 12 m/v de wandelpaden onveilig gemaakt. De lucht werd al onveilig gemaakt door het Vliegfeest Ameland . En onze verblijfplaats Hollum door het muzikaal bootwateren, inclusief tientallen dweilorkesten en (shanty)koren.

Ondanks dat de wadlooptocht niet doorging vanwege het onweer, goed uit kunnen waaien. Zeesterren gezien, zeehonden, krabben, wulpen, grutto's, kluten, rugstreeppadden en ook veel vlindersoorten. En een heuse windhoos boven het vasteland zorgde ook voor een hoogtepuntje.

Culinair gezien was het eveneens genieten, met als toppunt een flinke visschotel met niet alleen grote stukken vis, maar ook veel schaal- en schelpdieren zoals kokkels, mossels, gamba's en een kreeft. Jammie!

De boot tussen Holwerd en Ameland is populair bij de meeuwen. Deze kokmeeuw lustte wel een boterhammetje, toegegooid door toeristen.

Noordzeekrabben genoeg op de stranden.

Paaltjes kunnen voor mooie doorzichten zorgen.

De vuurtoren van Ameland, helemaal in het westen.

Een flinke klim in de vuurtoren is het uitzicht wel waard, het hele eiland ligt aan je voeten. Ook de zandbank met ruim 50 zeehonden trok veel aandacht.

De rups van de sint-jacobsvlinder op het jacobskruiskruid. Bijna niet te missen met de mooie kleuren.

De rups van de ringelrups was nog mooier. Alleen waarom komt er dan zo'n klein, effen nachtvlindertje uit?

De windhoos, vanaf een flinke afstand gezien.

Een bijna opstijgende fuut zorgt voor een mooi waterspoor, gezien vanuit de vogelkijkhut.

Uiteraard ook op het strand geweest met zijn mooie uitzichten.

Geen opmerkingen: