13 juli 2007

Vlinders in mijn buik...

...en toch een blauwtje gelopen

Natgeregend worden op de fiets op weg naar het werk. Dan begint de dag goed, vooral als het een vrijdag de dertiende is. Tel daar een paar keer (bijna) struikelen en drukte op het werk bij op...

Maar een rondje Staddijk aan het eind van de middag brengt verandering in het ongelukspatroon. Wat veel vlindersoorten. En de meeste zo mak, geen probleem als je er met je grote lens bovenop staat.


De kleine vuurvlinder is een van de kleinere dagvlinders. Dit vrouwtje was zo geïnteresseerd in de knoopdistels dat ze de paperazzi niet door had. Dat geeft recht tot plaatsing van 2 foto's op de Wandel-Pagina.

Het kleine geaderd witje. Eén van de meerdere koolwitjessoorten.

Een vrouwtje bruin zandoogje. De bovenkant is een beetje saai, maar de onderkant des te intrigerender met rivier-achtige stroom kleuren.

Na eindelijk eens een blauwtje zo goed vast te hebben gelegd dat determinatie mogelijk was (zie ook: ontdek-je-plekje 2) te hebben gezien was het wel weer tijd voor een ander blauwtje. En terstond liep ik een blauwtje: wederom bleek het een icarusblauwtje te zijn, alleen dit maal een vrouwtje...

Een heidelibel als afsluiter. Zijn mooie rode kleur komt terug in zijn naam: een mannetje bloedrode heidelibel. Eindelijk eens vast kunnen leggen. Al met al was deze vrijdag de dertiende toch de moeite van het opstaan waard. En nu op naar het weekend!

Geen opmerkingen: